söndag 15 mars 2009

Mediadöd Scenkonst?

Har scenkonst som teater, opera och dans blivit en så marginell företeelse att den inte förtjänar en egen underrubrik i mediernas internetversioner?
Sydsvenskan.se har hur som helst valt bort "scen" som en nöjes/kultur-sort värd att sätta namn på. HD, DN och SvD klarar sig bättre.

Tidningarna på nätet har alla sin logtyp överst. Direkt under kommer navigeringsraderna. Först i en grovsortering på t.ex. "utrikes", "sport", osv. Teatern hamnar här oftast under "kultur/nöje" alternativt endast "kultur". Väl inne på Kulturnöjessidan finns en ny navigeringsrad. På sydsvenskan.se finns Böcker, Film, Musik, Konst & form, Spel, Kultur för unga, Postis och Dygnetrunt.se.

Teater? Scenkonst? Bortvalt.

Varför finns inte "teater" eller "scen" med i Sydsvenskans manövreringsredskap? Är det inte ungt nog? Är orden för långa för att få rum? Varför, Sydsvenskan.se?

1 kommentar:

  1. Hej Kjell! Tack för uppmärksamheten.

    Att scenkonsten inte har sin egen flik i den nya formen på Sydsvenskan.se är ett rent misstag och handlar inte om någon redaktionell värdering.

    Scenkonsten är alltså inte bortvald, vi har bara inte hunnit rätta till missen än.

    Exakt hur den övre menyn på kultur- och nöjessiten ska se ut är dock långt ifrån säkert – alla förslag mottages varmast. Mejla gärna på gustav.svensson@sydsvenskan.se

    SvaraRadera

Technorati Profile