tisdag 11 augusti 2009

Näsflöjt och burka

Svenska Dagbladets kolumnist på ledarsidan Thomas Gür känner inte igen sig i Vadstena-operans premiär på "Näsflöjten". Det är så illa att han med Johan Wennströms hjälp får möjlighet att uttrycka sina känslor i SvDs ledarblogg. "Jag skulle hellre bli sedd i en burka", är rubrikens träffande sammanfattning.

"Näsflöjten" recenseras i samma tidning. "Näsflöjten är något så pretentiöst som ett inlägg i den kulturpolitiska debatten, och lyckas träffa mitt i solar plexus", hyllar SvDs recensent Sofia Nyblom.

Jag såg en bit av "Näsflöjten" i Almedalen. Så kul! En operett som delar ut kulturpolitiska smockor så det står härliga till. Här är ett smakprov:Recensionen i SvD beskriver så småningom även Gürs rollfigur, illa maskerad med rollnamnet "Gür" så här:
"och ledarskribenten Gür från SvD – vars katalogaria av kulturbidrag (melodi av Mozart) drar slutsatsen att Kulturen måste klara sig utan några bidrag alls."

Klart Gür är upprörd. Rollen borde ha döpts till Idergard.


(Stycket "katalogarian" kan höras på www.nasflojten.se. Scrolla till höger så dyker möjligheten upp efter ett tag...)
Läs även "Idergard siktar snett"

2 kommentarer:

  1. Så du tar bort kommentarer du inte gillar?

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Nej, generellt inte. Det skulle kunna vara aktuellt om det t.ex. är direkt rasistiskt eller på annat sätt kränkande, alternativt är att härstamma mer som "spam"...

    I det här inlägget är detta den första kommentaren. Har du skickat något tidigare? I den här tråden? För något sådant har inte synts till hos mig...

    SvaraRadera

Technorati Profile