tisdag 4 augusti 2009

Garageutställning

Buster Hollingworth gör bilar i alla material och former, har ställt ut i Japan och har ett galleri på Gotland. Hans kompisar från konstateljén Inuti, Fredrik Östergren och Mattias Johansson, kör mer på teman som geografi och kändisar.

Nu ställer de ut i ett garage på Gotland. Och det är inte första gången. Inuti's dagliga verksamhet för konstnärer med intellektuella funktionsnedsättningar är välkänd för sin höga kvalitet. När artisten Robyn fick frågan om hennes moderna konst med anledning av att hon valdes in i Moderna museets styrelse lär hon ha svarat:
- Jag har just köpt en målning av en intressant konstnär som heter Buster Hollingworth.

Gå in på Inuti's hemsida. Där kan ni bläddra runt bland konstnärerna. De tre Gotlands-aktuella hittar ni här:Bilderna ovan av Buster Hollingworth, Fredrik Östergren och Mattias Johansson, och hämtade från stiftelsen Inutis hemsida.

Artikel på Helagotland.se.

1 kommentar:

  1. Hej, jag vill berätta att det finns en filmare som gjort flera filmer om människor med handikapp i Estland. En av dem handlar om utvecklingsstördas Miss-tävling, är gjord 2007. Han heter Vahur Laiapea,vahur@eki.ee, om någon är intresserad.

    SvaraRadera

Technorati Profile