tisdag 27 april 2010

"Inom rimliga gränser"

Jag bestämde mig tidigt att inte recensera kolleger och deras föreställningar inom bloggen. Men det hindrar mig inte från att jubla när jag sett nåt jäkligt bra! Och jag har nyss kommit från genrepet av "Inom rimliga gränser"

Koreografen Malin Hellkvist Sellén har samlat 6 sinsemellan mycket olika dansare, kroppar, människor. Det blir uttryck som jag aldrig tidigare skådat på ett dansgolv. Eget, unikt, djupt mänskligt, ibland förträffligt kul och nästan sexigt. Och till hälften utan musik. Låter det konstigt? Det är det inte - det är genialt.

Gå o se! Pustervik, Göteborg 28-29 april.
7 maj MADE-festivalen på NorrlandsOperan i Umeå.
22-25 september Dansens Hus i Stockholm.

Så här beskrivs verket på Malin Hellkvist Selléns hemsida:
"Malin Hellkvist Sellén är tillbaka med ett nytt dansverk om orimliga föreställningar. Nu vill hon utmana innebörden av fysiska praktiker och dansens förutsättningar. Inom rimliga gränser ställer frågor om representation, kvalitét och mer eller mindre vanliga steg. Malin och hennes team ger sig ut för att leta reda på nya kroppar att sätta i rörelse.

Med sina hyllade verk om discodans, kristendom och dansband har Malin förflyttat gränser för hur vi ser på identitet och kroppars uttryck. Ständigt närvarande i samtiden dekonstruerar hon det vi tar för givet och gör anspråk på alternativ. Malins koreografiska arbete rör sig i ett gränsland mellan fin- och fulkultur, där hon skapar en estetik bortom stereotypa förväntningar. Hennes dans är lika tydligt politisk och filosofisk som sinnligt fysisk och känslomässig. Bland hennes tidigare verk märks Rosa löften, En kristen kväll och Bättre folk.

Nya dansare tar plats på scenen. Eller kanske inte ett dugg nya, men åtminstone flera. Inom rimliga gränser är en iscensättning av professionella rörelser, utestängningsnormer och kroppars makt."

Media:
LO-tidningen

Uppdatering valborg:
Nummer.se, SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Technorati Profile