måndag 1 augusti 2011

Suzanne Osten regisserar skådisar med intellektuella funktionsnedsättningar

Första dagen efter semestern!

Men semestern hade ett avbrott. Jag åkte i början av juli till Edinburgh för att vara med de första tre dagarna av repetitioner för ett nytt projekt. Ett projekt där Suzanne Osten regisserar skådespelare med intellektuell funktionsnedsättning.Lung Ha's heter våra skotska kolleger, och leds av finlandssvenska Maria Öller. (Hon har tidigare samarbetat med Suzanne Osten i olika projekt). Kompaniet har många aktiva, och blandar projekt där väldigt många finns på scen (som i Huxleys lab, en alldeles fantastisk föreställning tillsammans med Grid Iron, en grupp som gjort uppförandet av teater på ovanliga platser till sitt signum) med produktioner där färre deltar, men i mer avancerade uppgifter, och där skådespelarna repeterar på heltid.

Medea's children (av Per Lysander, nu bearbetad av Ann-Sofie Báràrny) har fem skådespelare, varav Maria Öller (barnflickan) är en. Fyra skådisar med olika funktionsnedsättningar gör Medea, hennes man och deras två barn. Till detta en musiker - och allt hanterat i Suzannes regi.

Premiär på Edinburgh Fringe snart. Kan du inte åka dit? Se den i Stockholm. Kommer på Unga Klara 4 - 6 september.

Jag som sett de tre första dagarnas repetitioner har redan bokat biljetter. "Medea's children" har alla förutsättningar att bli en succé.

Rep-bilder:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Technorati Profile