lördag 7 augusti 2010

Strangers


Moomsteaterns höstpremiär blir "Compagnie of Strangers" av Nina Jemth och Pelle Öhlund. Igår var det kollationering. Dryga 20-talet medarbetare sågs för att ta avstamp mot sitt gemensamma mål.

På Mooms har vi kollationering i flera led. Vi lägger till en social kollationering. En sorts teambuilding. Det kommer från att en av våra skådespelare begärt det. Jobbet på golvet i repsalen kan vara sårbart och känsligt, och då vill man känna dom man lämnar ut sig till.


Brännbollen slutade med seger för lag 2. Praktikant-Elins alla frivarv fällde avgörandet. Pierre fick stilpoäng för en tjusig löpning från andra sidan plan och Ronnie bidrog med vansinnigt läckra jämfota-bränningar.

Som vanligt lästes manuset på kollationeringen. Men riktigt som vanligt var det inte. Eftersom "Compagnie of strangers" innehåller få vanliga repliker och massor av tekniska anvisningar, så hade Nina och Pelle gjort en lättläst variant. Till min stora glädje - det är ju genialt!


Men innehållet i manuset var ännu mer lysande. Boka nu (premiär 9 okt). På söndag är det biljettsläpp på Nobeltorget i Malmö. Jag tror man kan jaga ledtrådar gömda i bullar och vinna fribiljetter. Kolla hemsidan för mer detaljer. (PS - du är väl kompis med Moomsteatern på facebook?)

(foto Suzanne Hellberg)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Technorati Profile